• Ελληνικά
  • English
  • Ελληνικά
  • English

Γιατί να επιλέξετε το Σταθμό μας

Η σύγχρονη ελληνική οικογένεια αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα χρόνου στον αγώνα που κάνει για την καθημερινότητα και για να εξασφαλίσει στα παιδιά τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Το αποτέλεσμα, όμως, είναι να απομένει ελάχιστος χρόνος για την ενασχόληση με τα παιδιά. Γι’ αυτό οι γονείς χρειάζεται να προσέξουν ιδιαίτερα και να επιλέξουν σωστά το πού θα εμπιστευθούν την προσχολική αγωγή των μικρών τους θησαυρών.

Τα ερεθίσματα της νηπιακής ηλικίας παίζουν καθοριστικό ρόλο στον χαρακτήρα και στην ανάπτυξη της προσωπικότητας, γι’ αυτό ο βρεφονηπιακός σταθμός έχει πάψει να είναι ένας απλός χώρος φύλαξης παιδιού, αλλά αποτελεί έναν ζωτικό χώρο που παίζουν, μαθαίνουν, κοινωνικοποιούνται και πλάθονται άνθρωποι.

Στο Κάστρο του Τριλολή, η φιλοσοφία μας βασίζεται στο να προσφέρουμε ένα παραμυθένιο περιβάλλον για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη των παιδιών, βοηθώντας τα να βάλουν σωστές βάσεις μέσα από εξειδικευμένη φροντίδα, δημιουργικές δραστηριότητες και παιχνίδι!

Οι χώροι μας

Το Κάστρο του Τριλολή προσφέρει ένα χαρούμενο και φιλικό περιβάλλον για παιδιά ηλικίας 11 μηνών έως 6 ετών. Το κτίριο του «Κάστρου» αποτελείται από 8 αίθουσες, καθεμιά από τις οποίες περιέχει ειδική τουαλέτα προσαρμοσμένη στις ανάγκες των παιδιών. Η κάθε αίθουσα είναι φτιαγμένη έτσι, ώστε να μπορεί να προσφέρει στα παιδιά ένα οικείο και χαρούμενο περιβάλλον, με πρωταρχικό ρόλο την εκπαίδευση των παιδιών με την βοήθεια του εξειδικευμένου προσωπικού και στη συνέχεια την ψυχαγωγία τους.

Σε κάθε εποχή, τα παιδιά είναι προστατευμένα από τις καιρικές συνθήκες, καθώς υπάρχει δαπεδοθέρμανση σε ολόκληρο το κτίριο, γεγονός που το χειμώνα βοηθά στον πλήρη εξαερισμό των χώρων, αποφεύγοντας κάθε πιθανότητα μετάδοσης ιώσεων και άλλων ασθενειών. Στις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού, χρησιμοποιείται κλιματισμός.

Τα βοηθητικά εκπαιδευτικά υλικά, όπως παραμύθια, αντικείμενα ζωγραφικής, χειροτεχνιών κ.λπ, ανανεώνονται δύο φορές το χρόνο, ώστε να διατηρείται αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών, αλλά και να διεξάγονται σωστά και ποιοτικά οι καθημερινές δραστηριότητες. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο με κούνιες και κρεβατάκια, τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να ξεκουραστούν μετά από έντονες δραστηριότητες.

Στους εξωτερικούς χώρους του Κάστρου βρίσκονται ξεχωριστές αυλές στις οποίες ψυχαγωγούνται τα τμήματά μας, όταν οι καιρικές συνθήκες ευνοούν. Για την ευνοϊκότερη συνύπαρξη των παιδιών, η μία αυλή χρησιμοποιείται από τα δύο μικρά μας τμήματα, το βρεφικό και μεταβρεφικό, ενώ η άλλη αυλή από τα δύο μεγαλύτερα τμήματα, το προπρονηπιακό και προνηπιακό.

Στο πίσω μέρος του Κάστρου, πρόσφατα δημιουργήθηκε ένα μικρό χωριό από αγροτόσπιτα, όπου τα παιδιά καλλιεργούν τα δικά τους φυτά και λαχανικά, έχοντας την ευκαιρία να δουν τους κόπους τους να «ανθίζουν».