• Ελληνικά
  • English
  • Ελληνικά
  • English

Η Ιστορία του Τριλολή

Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός «Τριλολής» ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 1991 ως ΕΕ από τη Στυλιανή (Στέλλα) Φουράκη και το Χρόνη Νάνο, ενώ το 1994 έγινε ΟΕ. Το στήσιμο του Σταθμού είχε σαν βάση το όραμα της Στέλλας Φουράκη, η οποία είχε προϋπηρεσία ως παιδαγωγός σε βρεφονηπιακό σταθμό στην Αθήνα, και ονειρευόταν να φτιάξει έναν άριστο Βρεφονηπιακό Σταθμό σύμφωνα με τα δικά της πρότυπα. Η Κρήτη επιλέχτηκε ως καταγωγή της.

Τον Οκτώβριο του 2008, ο Τριλολής μετακόμισε από την περιοχή Νέας Χώρας σε νέες εγκαταστάσεις στα Περιβόλια Χανίων.

Το φθινόπωρο του 2014 έγινε τοποθέτηση 3 ξύλινων σπιτιών – αγροικιών για την εκπαίδευση των παιδιών σε δραστηριότητες κηπουρικής, λαχανόκηπου και τρύγου. Ο λαχανόκηπος και η φύτευση των οπωρολαχανικών και βοτάνων θα γίνει μέσα στη σεζόν 2016-2017 ως εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα παιδιά.

Το 2016 έγινε ανακαίνιση του Σταθμού.

Κάθε χρόνο πραγματοποιείται συντήρηση σε μηχανήματα πυρόσβεσης (πιεστικό μηχάνημα για την πίεση του δικτύου και πιεστικό για το πυροσβεστικό), αλλαγή αντλιών θερμότητας και ντεπόζιτου αδρανείας, καθώς και εργασίες κηπουρικής του περιβάλλοντα χώρου.

Το καλοκαίρι του 2017, ο Σταθμός αναβάθμισε την εικόνα του με νέα εταιρική ταυτότητα, καθώς και με το λανσάρισμα ιστοσελίδας.