• Ελληνικά
  • English
  • Ελληνικά
  • English
Μεταβρεφικό Τμήμα
(2 – 3 χρονών)

Στο Μεταβρεφικό μας Τμήμα, τα παιδιά ξεκινούν να λειτουργούν σε ομάδες με απώτερο σκοπό τη συνεργασία τους, αλλά και την καλλιέργεια της έννοιας του φίλου και συμμαθητή. Κάθονται πλέον σε καρέκλες γύρω από τραπεζάκια και οι δραστηριότητές τους γίνονται ολοένα πιο συνεργατικές.

Διαβάζοντας παραμύθι στην τάξη
Ζωγραφική
Παιχνίδι στην αυλή
Μαζεύοντας φράουλες

Οι στόχοι μας

Στόχος του τμήματος, εκτός από τη μαθησιακή ανάπτυξη των παιδιών, είναι μια ολοκληρωμένη ανάπτυξη γύρω από όλους τους τομείς που θα βοηθήσουν τα παιδιά να ενταχθούν σιγά σιγά στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Στο τμήμα μας, τα παιδιά αναπτύσσουν δεξιότητες κινητικότητας χρησιμοποιώντας ψαλίδια, μαρκαδόρους και πλαστελίνες, ενώ αρχίζουν να παίζουν παιχνίδια και να ακολουθούν κανόνες. Τέλος, σε συνεργασία με τους γονείς, αρχίζουν να μαθαίνουν να χρησιμοποιούν την τουαλέτα, καθώς και να τρώνε μόνα τους, με σκοπό την αυτονομία τους σε βασικές λειτουργίες της ζωής.

Το Πρόγραμμα της Ημέρας

Η ημέρα μας ξεκινάει στις 7 το πρωί, που τα παιδιά φτάνουν στον σταθμό, και για δύο ώρες παίζουν ελεύθερα, ενώ μετά οδηγούνται στην τραπεζαρία και παίρνουν το πρωινό τους. Επιστρέφουμε στην τάξη, συζητάμε το θέμα της εβδομάδας και ξεκινάμε ομαδικές δραστηριότητες. Το μεσημέρι, τα παιδιά πηγαίνουν στην τραπεζαρία για το μεσημεριανό τους γεύμα. Μέχρι τη 1 το μεσημέρι έχουν επιστρέψει στην τάξη και απασχολούνται με διάφορες δραστηριότητες. Διαβάζουν ή ακούν παραμύθια ή τα δραματοποιούν σε ρόλους, ακούν χαλαρωτική μουσική ή τραγούδια, ενώ παράλληλα εξασκούνται στην πλαστελίνη. Μέχρι τις 4 το απόγευμα, τα παιδιά έχουν γυρίσει στο σπίτι τους. Ήταν άλλη μια παραμυθένια μέρα στο Κάστρο του Τριλολή!